FAQ

SPØRGSMÅL OG SVAR

Trykkerihallen har samlet nogle gode råd, som du kan bruge, når du designer og uploader filer til vores webshop. Vi har forsøgt at gøre processen så enkel som muligt, så du får det bedste slutresultat og slipper for mulige fejl og misforståelser.

Vær omhyggelig, når du bestiller

Det er vigtigt, at du omhyggeligt gennemgår bestillingsprocessen.

  - Produkt (hvilken tryksag drejer det sig om).
  - Oplag (hvor mange skal du have).
  - Dit telefonnummer - gerne mobil.
  - Forsendelsesadresse. 

Filupload guide

Man kan kun uploade pdf-filer. Vi anbefaler, at du eksporterer som ”press-optimized” eller ”press ready”.

RGB-billeder vil blive konverteret efter ISO Standard 12647-2.

Det er vigtigt at huske 3 mm uden om det renskårne format til fraskæring efter trykning for at undgå hvide kanter ved renskæring.

Trykkerihallen anbefaler at udskrive til Adobe PDF eller gemme som pdf. Her bruges de ovenstående ”pdf-indstillinger” også.

Husk, at Microsoft Office-programmer arbejder i RGB, og Trykkerihallen kan derfor ikke tage ansvar for farverne i den endelige tryksag.

Trykkerihallen anvender de førnævnte ICC-profiler til konvertering fra RGB til CMYK.  

Som udgangspunkt bør billeder i trykfiler have minimum 300 ppi. Det giver det bedste resultat, og din tryksag bliver hverken kornet eller uskarp.

Hvad nu, hvis min fil har færre ppi? Færre ppi kan som regel bruges. Det kan være svært at se forskel på 300 ppi og 150 ppi afhængigt af billedets detaljer. Til en A1-plakat vil 150 ppi typisk være rigeligt, og til et bagtæppe eller en outdoor-plakat, i fx 1 x 5 meter, vil 25 ppi typisk være rigeligt. Prøv at udskrive layoutet på din egen printer, og betragt det på afstand. De ujævnheder du kan se tæt på, bliver typisk usynlige på afstand. Fx svarer 1 m. 25 ppi til, at alle pixels måler 1 x 1 mm. Hvis din bestilling har billeder i en alt for lav opløsning, så vil vi henvende os til dig. Ved bestilling af pdf-filer, vil pdf-filen bliver stoppet og vi vil kontakt dig inden for vores normale åbningstid.

Papir og Farver

Til offset og digital tryk på bestrøget papir anvendes Fogra 39 Coated eller ISO Coated V2.
Til konvolutter og brevpapir anvendes Fogra 29 UnCoated Eller ISO UnCoated V2.
Disse ICC-profiler bruges til konvertering fra RGB til CMYK.

Om Trykkerihallens standard papirtyper.

MultiArt® Silk

MultiArt® Silk er et træfrit, hvidt, bestrøget papir med en silkemat overflade. MultiArt® Silk kombinerer på bedste vis balancen mellem billedgengivelse af høj kvalitet og læsbarhed. Papiret er FSC-certificeret, aldersbestandigt, har EU-Blomsten og opfylder kravene jf. EN 71/3 2003 (legetøjsgodkendelse). 90 - 250 g er på listen over Inspected Paper fra Nordisk Miljømærkning og kan indgå i en svanemærket tryksag. 

MultiOffset®

MultiOffset® er et træfrit, hvidt, ubestrøget offsetpapir med god stivhed og høj bulk. MultiOffset® er førstevalget ved større tryksagsproduktioner. Det garanterer god kørbarhed og efterbehandlingsegenskaber, der sikrer resultater af høj kvalitet. Papiret er aldersbestandigt, godkendt til direkte kontakt med fødevarer, har EU-Blomsten og opfylder kravene jf. EN 71/3 2003 (legetøjsgodkendelse).  

CyclusOffset®

CyclusOffset® er et naturhvidt, ubestrøget offsetpapir produceret af 100% genbrugsfibre. CyclusOffset® er det perfekte valg til al firmakommunikation, hvor et miljømæssigt aspekt ønskes tydeliggjort. CyclusOffset® er FSC®-certificeret, Svanemærket, har EU-Blomsten og Der Blaue Engel. 

INVERCOTE G

Invercote® G er en ensidig homogenkarton (SBS) silkemat trippelbestrøget højhvid forside, og letbestrøget bleget bagside i gramvægtene 220 til 380 g/m². 180 og 200 g/m² er med ubestrøget bagside. Alt Invercote® G fra lager er FSC certificeret. 

Produktfordele:
Kartonens meget jævne overflade og glans giver optimal trykbarhed.
Den unikke opbygning i 3 lag af lang- og kortfibret 100 % bleget sulfatcelluse giver Invercote® G suveræn styrke og fleksibilitet.
Invercote G findes også som lærredspræget. 

INVERCOTE CREATO

Invercote® Creato er en tosidig dobbeltbestrøget homogenkarton (SBS) med silkemat overflade. Alt Invercote® Creato fra lager er FSC certificeret. 

Produktfordele:
Kartonens meget jævne overflade og glans giver optimal trykbarhed. 

Den unikke opbygning i 3 lag af lang- og kortfibret 100 % bleget sulfatcelluse giver Invercote® Creato suveræn styrke og fleksibilitet. 

Alle opgaver produceres i CMYK efter ISO Standard 12647-2.

Levering og Fragt

Fragtprisen afregnes fra Post Danmarks prisliste, med -10 % rabat.

Skal du bruge dine varer i en fart, kan du altid ringe til os og bestille hastelevering med bud, fragtmand eller taxi. 

Support & Kundeservice

Ved spørgsmål til filer, format, farver eller andet er du altid velkommen til at kontakte Trykkerihallen for spørgsmål og gode råd. Send en mail på [email protected] eller ring på 4436 6610 alle hverdage mellem 8-16.